Da li znate ko je sin čuvenog glumca? Za ovog čoveka zna cela Srbija, a ovako su pričali jedan o drugome
Glumac, Foto: Printscreen/youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

malo ko zna

Da li znate ko je sin čuvenog glumca? Za ovog čoveka zna cela Srbija, a ovako su pričali jedan o drugome

Popularni glumac davne 1975. godine govorio je da njegov naslednik voli da se igra pozorišta

Objavljeno: 19:01h

Predrag Tasovac (1922-2010) glumom je počeo da se bavi sredinom četrdesetih godina prošlog veka, najpre u Narodnom pozorištu u Beogradu, pa u Kulturnoj ekipi Prve proleterske divizije.

Godine 1947. postaje član Beogradskog dramskog pozorišta, da bi se 1953. vratio u nacionalni teatar, kojem je ostao veran do poslednjeg dana.

Ivan Tasovac rado je govorio o njemu, posebno o činjenici da je Predrag Tasovac preko Tanjuga saznao da je dobio sina.

"Kada sam se rodio, tata nije bio u Beogradu. Narodno pozorište je 21. juna 1966. godine gostovalo u Bukureštu, tako da je gosn Tasa saznao da je postao ćale zahvaljujući Tanjugu, koji je svom novinaru poslao teleks sa tekstom: "Sin, četiri kile i sto grama, pedeset santimetara!". Pretpostavljam da su gosti luksuznog rumunskog prestoničkog hotela sa nemalom rezervom gledali scene koje su zatim usledile i čoveka koji je izašao iz hotelske sobe u papučama, pidžami i penjoaru, ušao u lift noseći dve flaše viskija ispod miške, a zatim krenuo da šparta kroz lobi hotela, mrmljajući sebi u bradu: "Sin, četiri kile, pedeset santimetara... sin, četiri kile, pedeset santimetara... sin... četiri..." Poveća grupa ljudi - umesto da beži od čoveka koji u pidžami nešto mrmlja na stranom jeziku - potrčala mu je u susret, grlila se s njim, radovala, nadvikivala, pila i nazdravljala iz flaša koje su se zatim vraćale na mesto koje je valjda najlogičnije za držanje viskija, ukoliko ste u penjoaru i papučama na javnom mestu - ispod miške", pričao je Ivan Tasovac svojeremeno za "Kurir".

Ivan Tasovac
foto: M.M./ATAImages

A u intervjuu za RTV reviju iz 1975. godine, Predrag je komentarisao svog tada osmogodišnjeg sina Ivana ovako:

"Kao da gledam sebe iz mlađih dana. Mnogo voli da se igra pozorišta, kao ono ja u Mirjaninoj šupi. Ko zna, možda će od njega biti glumac, ili bar muzičar".

Predrag Tasovac glumio je u kultnim domaćim ostvarenjima poput "Varljivo leto '68", "Povratak otpisanih", "Sivi dom", "Srećni ljudi", "Gore-dole", "Bure baruta", "Pozorište u kući", "Banjica", "Tesna koža" i brojnim drugim filmovima i serijama.

Bonus video:

03:22

UŽIVAM KAD SE SETIM ODRASTANJA NA DORĆOLU! Tasovac se setio odlaska na 1. koncert i svoje reakcije na Betovena

(Espreso/Žena/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.